16 december 2005

DE NIEUWE RONSENAAR (23)

Gunther Deriemaker wordt de Spa-kopman

Volgens onze inside-informatie, heet van de naald,trekt Gunter Deriemaker de lijst van de Spa voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Deriemaker is in de huidige bestuursmeerderheid schepen van personeel, gezinsbeleid en jeugd. Hij is ook de man achter de Bruulconcerten en de septemberfeesten.
Op de tweede plaats komt Suzy Arijs. Zij is als schepen verantwoordelijk voor het sociaal en andersvaliden. Zij geeft vorm aan de stedelijke tewerkstellingsinitiatieven zoals de werkwinkel en het kringloopcentrum. Onder haar bevoegdheid valt tevens het seniorenbeleid en de zorg voor de ethnische minderheden.
Op de derde stekt volgt dan gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter Pol Kerckhove. Rond deze opstelling zou eensgezindheid bestaan.

Patrick De Dobbeleer VLD-kopman?

Bij de VLD is het nog even wachten op de bestuursvergadering van dinsdag. Volgens onze laatste gegevens kunnen we al meegeven dat de top drie daar – in een voorstel ter verkiezing – zou bezet worden door(in volgorde): Patrick De Dobbeleer, André Deruyver en Natascha Meeuws.
Afwachten welke stek uittredend eerste schepen Rudi Boudringhien uiteindelijk krijgt toebedeeld. En vooral of hij vrede neemt met een gesuggereerde plaats als lijstduwer.
Op deze lijst is het ook nog uitkijken naar een mogelijks vierde stek voor Yves Dufour en een vermoedelijk vijfde plaats voor Eric Van Der Eedt.
Welke plek de ancienniteitsdeken van de partij, Marcel Saelens na achttien jaar fidele dienst toebedeeld krijgt, is ook nog maar de vraag. Spannend wordt het daar alleszins.

Met Luc Dupont(CD&V), Gunther Deriemaker (Spa) en ongetwijfeld Erik Tack (Vlaams Belang) zijn dus alvast de drie kopstukken voor de strijd om de sjerp van Ronse bekend. Of Patrick De Dobbeleer (VLD) de vierde wordt, weten we allicht en zonder verdere perikelen volgende dinsdag.