21 december 2005

DE NIEUWE RONSENAAR (26)


Bedankt voor uw

enthousiasme en

hartverwarmende

fideliteit

bij het

5000-STE BEZOEK!


Loet oes noa
drumen va Roonse
alies da komt
en doer niemier ees
tuus oop oes twie uren
sloepen
oes gieren zien
en 't za wui goen.


Tuupe vuir Ronse,

Stef Vancaeneghem.

Noch opdrachtgevers, noch broodheren.

----------------------------------------------------------

De blauwe Renaixance

Het voltallig VLD-bestuur van Ronse heeft gisteren gestemd over lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dit is wat het geeft.

1. Patrick De Dobbeleer
2. André Deruyver
3. Natascha Meeuws
4. Yves Dufour
5. Eric Van Der Eedt
6. Fanny Moerman
7. Isabelle Raevens
8. Yves Veys
9. Régis De Craeye
10. Glenn Verledens

Uittredend eerste schepen Rudi Boudringhien wordt, zoals eerder al gemeld in De Nieuwe Ronsenaar, lijstduwer.

Voorzitter Frans Vandenbossche noemt het 'de stemming van het gezond verstand.' Er waren 26 stemgerechtigden. Wat de laatste plaats voor Rudi Boudringhien betreft verwacht voorzitter Vandenbossche dat Rudi met zijn ervaring en know how van het beleid de verjonging en vernieuwing kan ondersteunen.

André Deruyver van zijn kant kan best tevreden zijn met deze uitslag. Zoals we altijd al schreven, beoogde hij een stek bovenaan, binnen de eerste twee.
Hij heeft op de tweede plaats wat hij wou. Het hangt nu van de Ronsese kiezer af of Deruyver, naast kopman Patrick De Dobbeleer op basis van zijn stembusuitslag mee in de running kan voor het burgemeesterschap bij te verwachten coalitiebesprekingen tussen de bestuurspartijen.

Gewezen voorzitter Yves Dufour moet van zijn kant op de vierde plaats vrede nemen met een stuk minder dan hij wou. Hij zag zichzelf met zijn plannen voor residentieel Ronse en zijn 'belangrijke' vrienden veeleer op twee.

Na het interne gekrakeel van de jongste weken kan de VLD nu alle energie richten op de essentie : gedragen door zoveel mogelijk liberale kiezers vanuit het bestuur meewerken aan de Renaixance van Ronse.