24 november 2006

DE BENIEUWDE RONSENAAR (27)






EXCLUSIEF
GESPREK
MET
DE
NIEUWE
KSK-VOORZITTER







JEAN-MARIE VANDENDRIESSCHE GAAT ERVOOR

SAMEN MET BENOIT CAMBIER AAN HET ROER


Zoals dat er al een tijd zat aan te komen,heeft André Deruyver zijn ontslag gegeven als voorzitter van KSK. Deruyver blijft lid van de raad van bestuur. Zijn opvolger wordt Jean-Marie Vandendriessche, zaakvoerder van bouwonderneming Bocova.

Als zijn kandidatuur voor het voorzitterschap begin december bekrachtigd wordt door de algemene vergadering dan wordt deze succesvolle vijfenveertigjarige zakenman de nieuwe KSK voorzitter.

Hij zal hierin op zijn verzoek worden bijgestaan door Benoît Cambier die de leiding van het dagelijks bestuur in handen neemt.

Jean-Marie Vandendriessche neemt voor KSK de dubbele optie van het sportieve behoud in tweede en de structurele verbetering van de financies.


Een Nieuwe Ronsenaar

Jean-Marie Vandendriessche noemt zichzelf ‘een nieuwe Ronsenaar'. Afkomstig van Maarkedal, kwam hij zich via een ommetje in Schorisse vier jaar geleden vestigen aan het Muziekbos.

Vandendriessche volgde een financiële opleiding in de richting bedrijfsadministratie en belastingen. Hij kwam echter snel in de bouwwereld terecht. Tien jaar lang nam hij leidinggevende administratieve en financiële functies op in een toonaangevend bouwbedrijf. Tot hij in december ’94 voor eigen rekening begon. Momenteel zet zijn bedrijf, met onderaannemers bijgeteld, zo’n honderdtal mensen in Ronse aan het werk.

Zelf voetbalde hij als middenvelder bij Vlaamse Ardennen. Hierna werd hij recreatief fietser: met deelnames aan onder meer de Van Petegem Classic van Zingem.
Een verdienstelijk jogger ook, met op zijn actief de 20 kilometer van Brussel en de straatlopen van Brugge, Knokke, Oostende en Wakken.

Jeugd en ambiance

We ontmoeten een rustige no nonsense manager zonder kapsones maar met een gezonde brok ambitie. Met KSK heeft hij een dubbel objectief.

‘Het hoofd boven water houden. Dit zowel sportief en financieel. We moeten de inbreng van de sponsors verhogen en de structuur daartoe verbeteren. ‘

Hij hoopt dat de supporters deze sterke doorstart appreciëren en het voor de tweede ronde niet laten afweten. Zeker nu de betere matches eraan komen.

‘KSK heeft nu - all in - een publiek van zo’n 800 tot 1000 mensen. We hebben veel hogere capaciteit. Nu die staantribune er is, zie ik ze graag gevuld ook.'

Ook de omkadering wil hij beter.

‘We gaan per thuiswedstrijd ook jeugdploegen uitnodigen om de sfeer erin te krijgen’.

Zware erfenis

Jean-Marie Vandendriessche is er zich maar al te goed van bewust dat zijn voorzitterschap lang geen gemakkelijke klus wordt.

‘We zitten met een zware erfenis. Betalingsachterstallen zetten het budget onder druk. Naar rekrutering van sponsors toe is er in het verleden een veel te eenzijdig en passief beleid gevoerd. Dat wil ik aanpakken. Mijn ambitie is om ervoor te zorgen dat we tegen het eind van dit seizoen niet alweer met het mes op de keel zitten voor volgend seizoen. Verwacht van mij ook geen sportieve ingrepen die onze toekomst in die zin zouden hypothekeren.’

Sterke KSK-top

De dagelijkse leiding komt in handen van Benoît Cambier.

Jean-Marie Vandendriessche: ‘Naar analogie met het bedrijfsleven, kies ik voor een opsplitsing van de verantwoordelijkheden tussen enerzijds de voorzitter van de raad van bestuur en de afgevaardigde-bestuurder. Ook in het bedrijfsleven is het ongezond dat beide functies door dezelfde persoon worden waargenomen. Tenzij tijdelijk in tijden van crisis. Ik opteer dus voor de opslitsing. Al zal ik het dagelijks bestuur natuurlijk wel van nabij opvolgen.’

Het sportief management blijft in handen van Yves Van Coppenolle. Ook trainer Christophe Denie geniet verder het volste vertrouwen van de nieuw aankomende voorzitter.

‘Christophe doet het zeer goed. Zeker gezien de moeilijke omstandigheden.’

Als de nood het hoogst is, dan is de redding nabij. Het ligt binnen de verwachting van elke rechtgeaarde KSK-fan dat het Ronsese voetbal met het team Vandendriessche-Cambier hoopvol de Renaixance kan tegemoet zien.

Copyright De Benieuwde Ronsenaar.