21 september 2013

SPIEGELSCHRIFT

TOUR DE WALLONIE
START IN RENAIX.




Ronse als grensgeval. Le Tour de Wallonie start in 2014 in Ronse. Dat meldt Le Soir. De vijfdaagse rittenkoers gaat over de provincies Henegouwen, Waals-Brabant, Namen en Luxemburg en eindigt op 30 juli in Ans. Misschien een gelegenheid om Ronsenaar (van geboorte) en burgemeester van Doornik Rudy Demotte uit te nodigen om de koers in gang te komen schieten. De Ronde van Vlaanderen eindigt zoals de vorige jaren in Oudenaarde. De moeder van alle verkiezingen wordt ervoor gehouden, op 25 mei.



Ronse op zijn troebelst . Het zit het OCMW van Ronse niet echt mee. Na de politieke vaudeville en de tijdelijke voorzitters-carroussel zouden er nu ook onregelmatigheden vastgesteld zijn binnen de administratie. Er zou daarover zowel een administratief als gerechtelijk onderzoek lopen. Een eigen bron maakt gewag van een verduistering van tenminste 30.000 euro.



Ronse op zijn natst. Het zit het water van Ronse niet echt mee. Na de vervuiling deze zomer teistert een zwaar lek vanochtend de onderkant van de Wijnstraat. Vijf bijkomende fonteinen maar helaas ook waterellende in aanpalende winkelkelders. Morgen komen de lopers van de tweede editie van Ronse Run er langs lopen.



Ronse op zijn best.
Het Ronsese bedrijf Alsico schenkt 1200 fleeces aan Child Focus: voor de vrijwilligers bij hun zoektochten naar verdwenen kinderen.

Spiegelschrift.
(Mijn Blognoten over Ronse).