06 maart 2014

BIENVENUE A RONSE:

VILLE D'IMMERSIONEen Ronsese immobiliënmakelaar die ons in het avondjournaal doodleuk komt uitleggen dat de gronden in Vlaanderen (neem de Vlaamse buur van Ronse Oudenaarde) veel duurder zijn en steeds meer Vlamingen daarom kiezen voor (de Waalse buur van Ronse) Frasnes. Ronse zegt u? Overheen walsen gewoon.

Een Ronsenaar kan véél hebben. Maar dit slaat alles. Aan de ene kant leest hij dat, als hij hier vastgoed bezit, hij daarmee behoort tot die eigenaars van wie de waarde van het goed helemaal onderaan de foute waardekolom bengelt. Aan de andere kant wordt dat voordeel op de koopmarkt dan weer ingepikt door Waalse buur Frasnes.

Heb je dan een Ronsies stadsbestuur dat met man en macht, met een Strategisch Plan, een geslaagde renovatie van Markt en binnenstad, een Textielrenovatiecentrum TIO3, een Starters Bedrijven Centrum, een Culturele tempel De Ververij, een Sportsite die velen ons benijden, nieuwe bouwrijp gemaakte bedrijvenzones, straks een gerenoveerde Oude Vrijheid, dapper terugvecht. Komt zo’n journaal waarin voor de zoveelste keer haasje over gespeeld wordt met het ‘te mijden’ Ronse. Vlaamse Ardennen ...Oudenaarde te duur?

Allez hop, tout le monde à la campagne de Frasnes.

Want kijk ’s aan : daar hebben ze twéé Vlaamse schooljuffen in hun Ecole d’immersion. Plus een Vlaamse cafébaas die het in zijn eigen Vlaanderen veel te druk en weinig gezellig vindt.

Twee Vlaamse schooljuffen? Dat is dus ronduit komen lachen met al die Ronsese onderwijsmensen die hier netoverschrijdend dag na dag het beste van zichzelf geven. Terwijl elke ochtend Waalse Tec-bussen het Ronsese verkeer in de knoop leggen om leerlingen te komen wegplukken naar het paradijs genaamd Les Collines waar iedereen iedereen knuffelt met een big bisou.

Bedankt om dit alles, Monsieur le maire Jean-Luc Crucke. Blijf ons als geboren Ronsenaar - na het inpikken van tal van Ronsese bedrijven met Eurosubsidies door Henegouwen – ondertussen vooral al uw sukkelaars sturen. Zullen wij ze hier wel als hartelijke warme stad opvangen. Want Ronse, dat is toch dat lapje niemandsland uit de sixties nietwaar? Voorheen ville bilingue voor Nederlands-onwillige kleine en grote bourgeois. Nu 'trou perdu' voor Nederlands-onkundige quart mondiens en Brusselse allochtonen. Na de vernieling van Ronse met dure faciliteiten zonder fusie....na de plundering van Ronsese bedrijven: nu de finale vernietiging van de Ronsese immomarkt. Stadstuinproject aan flarden. De collaterale schade hiervan is niet te overzien.

Te duur Oudenaarde? Wals gewoon over Ronse heen naar Wallonië. Bienvenue –welkom-wilkommen- welcome in Frasnes. Je zou denken: alweer zo'n gekke nep-reportage van de RTBF? Maar nee, weer onze eigenste Vlaamse VRT. Na die schitterende 'hommage' aan Ronse van Terzake weleer nu dus dit.

Plaatsvervangende schaamte en walging is wat ik als Ronsenaar bij dit alles voel. Om het in immersion-taal te zeggen: La Nausée.

04 maart 2014

WOUTER STOCKMAN: 25 OP 25De Ronsese schepen van Leefmilieu Wouter Stockman staat op de 25 ste plaats op de Groen-lijst voor het Vlaams Parlement. Hiermee wil de Ronsenaar Groen Ronse nadrukkelijk op de Vlaamse kaart zetten en verder uitbouwen als een stevige en betrouwbare Ronsese bestuurspartner. Wouter gaat met Groen voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. U ziet hem hier in gezelschap van Elisabeth Meuleman, Groen-lijsttrekster voor 25 mei en fractieleidster van de partij in het Vlaams Parlement.

02 maart 2014

KOGEL IS DOOR KERK EN MOSKEE

CD&V RONSE MET
IGNACE MICHAUX EN
ABDERRAHIM LAHLALI
NAAR VERKIEZINGEN


JAN FOULON VOLUIT
VOOR RONSESE SJERP
De kogel is door de kerk en de moskee. Volgens een informatie die me bereikt uit welingelichte bron prijken zowel schepen van Ronse en privésecretaris van vice-premier Pieter De Crem Ignace Michaux als CD&V-Ronse fractieleider Abderrahim Lahlali op 25 mei als kandidaat op de lijsten voor het Federale en Vlaams Parlement. Ignace Michaux zou op de 10 de plaats staan van de Kamerlijst terwijl Abderrahim de 11 plaats krijgt voor het Vlaams Parlement.

Wie u daar als kiezer nièt op vinden zal, is Jan Foulon. De consequentie van deze partijkeuze is dat Eerste Schepen Jan Foulon zich als de altijd al gedoodverfde opvolger van Luc Dupont voortaan, net als de huidige burgemeester helemaal zal kunnen concentreren op de heropstanding van Ronse in de nieuwe (con)federale staat van morgen. De renovatie van de Oude Vrijheid en de ontsluiting staan daarbij hoog op zijn agenda.