19 maart 2014

DE CREM SCHIET TE RAP

KOERS IN DE PLAATS VAN KIEKENSDe Markt van Ronse op zijn mooist voor Nokere Koerse. Het hele politicaille in alle kleuren van hun verkiezingsaffiches. De CD&V verschijnt aan de start met de voltallige ploeg. Zelfs de Kruishoutemse zelfverklaarde flandrien Robrecht Bothuyne is op het appel. Zij het deze keer zonder koerstenue waarmee hij dezer dagen de wereldberoemde Glorieuxlaan ontsiert. N-VA’ers Lieven Dhaeze en Wim Vandevelde halen nog net een podiumplaats: glanzend als de nieuwe baankampioenen van de politieke wielerpiste. Als een oplichtend Mariabeeldeke ontfermt schepen Agnes Van Crombrugge zich charismatisch over coming man schepen Ignace Michaux. Alleen Abderrahim Lahlali ontbreekt om er helemaal een idyllisch onderonsje van te maken, nu de tijd van De Grote Veranderingen is aangebroken.

Burgemeester Luc Dupont laat het wapengekletter wijselijk over aan Defensieminister Pieter De Crem. Een opknallertje alvast voor het grote schietwerk straks ter hoogte van de Krim, alwaar zijn helikopters boven het Zwarte Zee-zout gaan vliegen met een specialen enduit van in de Gamma. De Crem, dank zij zijn privésecretaris Michaux een incontournable op alle biezondere Ronsese dagen, schiet echter te rap. Hij kan hij niet wachten tot de afteller heeft afgeteld. Hij schiet dus zoals hij praat: voor zijn beurt. Een internationaal waarschuwingsschot in de blauwe luchten boven Ronse. Tot Sevastopol en niet verder, Poetin. Anders smijten we al uw roje Russen straks uit de pelotons van onze souvereine Vlaamse wielerweken. Van de Ronde van Vlaanderen gesproken: dank zij de koordekens van Ronse’s doetal Eric Vanderhauwaert rond de palen aan het Bruulpark hangt daar nu sinds vanochtend het echte grote nieuws van de dag:

De Ronde van Vlaanderen
komt dat zien
op groot scherm
in het Malanderpark.


Zie ik daar nu de burgemeester van Oudenaarde zijn monkellachje weggeven ter hoogte van de Harmonieterras? Of zijn het wederom mijn subversieve gedachten? Het zou kunnen.

(Foto met dank aan de roestvrije blackberry van Ignace Michaux).

17 maart 2014

ER GEBEURT NIKS VOOR 2023!

WAAROM WILLY NAESSENS
BETER GEEN HOTEL BOUWT...


MASTERPLAN STATION RONSE
LIGT AL RUIM EEN JAAR STIL!
Uit exclusieve eigen inside-informatie die me via een gunstige wind bereikt, blijkt dat het grootse Masterplan voor de (naar aanleiding van de jongste gemeenteraadsverkiezingen nog met veel poeha aangekondigde) vernieuwing van de Ronsese stationsomgeving …al meer dan 1 jaar stil ligt.

De vroegste uitvoering van het NMBS-Masterplan voor de hele stationsite is pas voorzien voor 2018. Er wordt tevens een studie gemaakt voor de renovatie van het stationsgebouw zelf, een van de oudste van het land. Maar de uitvoering daarvan is dan weer ten vroegste gepland voor 2023.
Uit de plannen van de NMBS blijkt ook dat, wat Ronse betreft, zogezegd al ‘een nieuwe parking én nieuwe toiletten’ zouden zijn gerealiseerd.... Dat klinkt in opgesmukte rapporten en peptalk-plannen (klik hieronder) stukken mooier dan het is. Voor Ronse toch...Andermaal genegeerd. Andermaal achteruit geduwd. Andermaal vermalen en vergeten in de mooie plannen tussen Noord en Zuid.

De realiteit:
Loketten dra dicht.
Toiletten al gesloten.
Ronse Spuukstoesie.
De werkelijkheid is namelijk een ietsepietsje anders. De parking kreeg een flinterdun laagje asfalt. Straks weer goed voor vijvertjes. De toiletten zijn gesloten. Eind maart zouden ook de loketten dicht gaan. Dan zullen ook de toiletten niet meer open gaan. Tenzij er - in concessie - een zaak komt. Wat zeer twijfelachtig is. En dan zwijg ik nog over de ronduit schandalige passerelle-toestand. De berm aan de Molendam verwordt inmiddels langzaam tot sluikstort.

Meer en meer wordt bij dit alles duidelijk waarom Willy Naessens onlangs afzag van zijn hotelproject aan het station…Wie zou het hem nog ten kwade durven duiden? (Eigen foto's)

ET J'ENTENDS SIFFLER LE TRAIN...:


16 maart 2014

LEVENSKUNST