22 april 2014

DE TIJD : IMMOPEPTALK MET HAATPRAAT

‘KOOP EEN HUIS IN RONSE EN
WORD ER SNEL RIJK MEE IN KNOKKE’.Een Ronsenaar kan veel hebben. Een Ronsenaar is het al langer gewoon dat er, vanuit Antwerpen, Brussel en alle taalgebieden tegelijk op zijn stad wordt neergekeken vanwege te Vlaams voor de ene en te Waals voor de andere.

Als taalhoffelijke, hartelijke, gastvrije en tolerante niemandslander in eigen land is de Ronsenaar ondertussen een ervaringsdeskundige in denigrerende haatberichgeving omtrent zijn mooie stad. Maar blijkbaar is veel en heel veel nog niet genoeg:

‘In een ideale wereld koopt
u best een huis in Ronse
dat u later verkoopt in Knokke.’

Zo staat het er. Als teaser voor De Vastgoedgids van de weekendkrant. U leest het goed. Dat een zelfverklaarde 'kwaliteitskrant' als De Tijd meegaat in het brutaal bashen van Ronse met dergelijke immo-pep is nieuw.

De redenering van de poenpakkers van De Tijd is dus dat je als zakenhaai de Ronsenaars en hun goedkoop huizenbestand snel even misbruikt bij wijze van speculatie om er - as soon as possible - de rijke snob mee te kunnen gaan uithangen in Knokke. Bij de bankbonusmanagers en moddervette badjasbobo’s, des zondags om brioches bij de bakker aan het stuur van hun golfkarren. (Sorry lezer even meegaan op niveau De Tijd. Voor wat hoort wat. Wie erom vraagt, kan het van mij krijgen. Ronsenaars zijn dan wel tolerant, maar er zijn niet alleen taalgrenzen).

Voor dit alles bestaat een woord dat behoorlijk strafbaar is.
Het heeft te maken met Gelijke Kansen en Discriminatie.
Dit is pure hautaine elitaire speculatieve haatpraat.
Dit is de vernedering van een hele Vlaamse stad en haar bevolking.
Dit is wittebrood willen met het aanzetten tot witteboord ongelijkheid.
Dit is het opzetten van de ene zogenaamd betere stad tegen de andere - te mijden - plek (tenzij er snel rijk mee te worden).

Ik wacht met belangstelling af hoe de bestuurders van Ronse en alle Ronsese kandidaten voor de Vlaamse en Federale parlementen deze zoveelste doelbewuste schade aan de stad Ronse inschatten. En vooral: welke navenante schadeclaim ze hiervoor formuleren. Met afgemeten excuses van de uitgever zal het niet gaan. Ik wens hem - die uitgever- alvast voldoende abonnees in Knokke om het in deze lastige CIM-lezersaandelentijd verder te redden met het verspreiden van dergelijke informatie op golfhole-niveau.