06 november 2014

ZONNEMAN IN ZONNESTRAAT

NA MAANDEN
VOORBEREIDING
IS THEATER VTV
ER HELEMAAL
KLAAR VOOR.
Eigen inside sfeerbeeld van de allereerste repetities
met de negenjarige Achiel
onder de oeverloos geduldige sturing
van regisseur Geert Desmytere.


Reservaties : www.theatervtv.be
of kaarten Local Unique Markt. Ronse.

03 november 2014

DE SCHRIFTJES VAN ZONNEMAN3 september 1944. De weerstand en de Engelse troepen bevrijden Ronse. In het hart van de stad kijkt een jongen naar de vluchtende Duitsers. Hij zwaait ze uit. Und die grüssen in Berlin! En dan volgt een schot. Eric Zonneman sterft op de dag dat alles weer beter zou worden. Hij heeft het verhaal van 4 jaar oorlog neergeschreven. Zijn schriftjes liggen onder zijn bed. Ze zijn niet altijd mooi om te lezen. Oorlog brengt het slechtste in de mens naar boven. En heel soms het beste. Maar ooit moeten ze weten hoe het was. De geheimen. Het verraad. De verbondenheid. Ooit moeten ze elkaar de hand reiken. Waarom dan nu niet ?
Met zijn schriftjes kadert Zonneman de bijzonder geladen oorlogsgeschiedenis van onze geliefde stad Ronse in het universeel en tijdloos fatum van toeval en noodzaak, dat elke enkeling altijd en overal overstijgt. De hoop haalt het van de verlorenheid. Horen we daar in de verte de bellen van een (nog) mooier en beter Ronse?

Zaterdag 8 november om 20.00u gaat Zonneman in première.Tickets via de site van www.teatervtv.be of in Local Unique, Markt Ronse.


(Foto met dank aan Fabrice Gevaert.)