28 april 2015

RONSE FIETSSTAD ZEGT U?

WIN EEN BAKFIETS
EN RIJ JE ERMEE TE PLETTER
OP DE PASSERELLE
‘Provincie maakt van Ronse fietsstad’. Zo lees je het in de krant vanochtend. Je gelooft je ogen niet. De gouverneur is een keer langs geweest ten stadhuize. Hij heeft beloofd dat hij binnenkort de NMBS en Infrabel gaat aanporren om die Passerelle eindelijk ‘s onder handen te nemen als beschermd monument. En hij wil met de provincie ‘iets doen met de ongebruikte spoorlijnen’. Ronse moet een fietsstad worden. Een fiets knooppunt bestemming.

Voorlopig staat Ronse vooral bekend als verkeersknooppunt. De Stinking Link N60 gaat dat alleen nog erger maken, één van de mooiste valleien van Vlaanderen vernielen en vooral helemaal niks oplossen ter hoogte van de Ninovesteenweg en de diverse bedrijven aldaar.

Het afgelopen decennium heb ik hier wat afgefietst en geloof me: Ronse is een regelrechte ramp voor fietsers. Neem zelf je fiets en kijk waar je hem kwijt kan in de winkelstraten. Neem het Bruulpark, scholen-fietsgebied bij uitstek: niks voorzien. Kies hier om het even welke inrijweg, Kruissens, Ninovestraat, Elzelestraat, Zonnestraat, Hoogstraat: levensgevaarlijk.

VIVE LE VELO

Waar moet je aan en om De Passage je fiets kwijt? Tegen de achtergevel van het stadhuis? Tegen de borst van koning Albert? Tegen die blote meneer met een drapeau rond zijn klokkenspel?

Ze willen best wel staan drummen op foto naast de gouverneur, liefst met allemaal ronkend positieve titels 's anderendaags in de gazet. Altijd goed voor de persoonlijke score in 2018.

Het gaat goed!
We doen voort!
Zie ne keer hoe voort we doen!
Het gaat vooruit!

Vooral de privé-initiatieven gaan vooruit. De rest hinkt schandalig traag achterop.

Hun hang naar positieve perceptie omtrent het eigen politieke persoontje staat bij dit alles zo haaks op de Ronsese realiteit dat het ronduit lachwekkend wordt…ware het niet om te ‘schriemen’.

Want ondertussen leest de Ronsenaar ook wel andere dingen in de kranten omtrent zijn stad. De laagste huizenprijs? Zoek hem niet verder, win een elektrische bakfiets van De Stad Ronse! En rij je ermee te pletter op Fietsknooppunt De Passerelle.


Foto Retroronde hierboven: Met dank aan Stefan Van maelsaeke (Fotoclub Ronse)