06 mei 2015

STUDIO RONSE

VOOR ALLE
RONSENAARS
JONG OF MINDER
HIER OF GINDER
GEZOND OF ZIEK
THUIS OF IN
DE KLINIEK:


05 mei 2015

DE RONSENAAR HIER EN NU

RONSE VAKANTIELAND?
HARD VERSUS HART...

LEGIONELLA & LUIERS
Wil je nieuws over Ronse, lezer van hier en elders? Er is een pittazaak uitgebrand na een nachtelijke ontploffing op de Grote Markt. Er was niemand meer toen de hevige knal zich voordeed. Het parket beveelt een onderzoek. De zaak ligt pal naast het Vredegerecht.

Er is een jongen zwaar overklopt door vier kerels die hem opwachtten bij zijn wagen op de Portoisparking, om middernacht. Dure I-Phone van 700 euro weg. 80 euro cash gepikt. Kaarten, papieren. En bij wijze van afscheid een operatief ingrijpen op Hogerlucht.

Er is een bestelwagen gestolen bovenop Broeke met een hoop materiaal erin. Eerst zijn ze eens komen kijken. De bewoner heeft het gemerkt, heeft meteen een extra nieuw slot aan zijn hek gezet. Toch zijn ze terug gekomen. Dezelfde week. Terwijl de hele familie naar de begrafenis van de grootmoeder was. In de gaten gehouden dus, of getipt, of beide.

Ze zijn ’s nachts ook weer eens alle wagens van de Aatstraat gaan ‘betasten’. Eerder hadden ze er al ingebroken, bij klaarlichte dag. Het straatbord hebben ze deze keer in een boom gehangen.

Er is legionella pneumophila geconstateerd in het watersysteem van De Linde. Ronse heeft de op een na laagste woonprijzen. En voor de luiers betalen de mama’s van Ronse de hoogste prijs van heel dreamland. Ronse is lief voor zijn jonge en oude mensen.Vlaanderen Vakantieland heeft dit weekend tot twee keer toe een reportage uitgezonden met allemaal hippe mensen uit Brugge die vinden hoe mooi en leuk Ronse in een jacuzzi toch is. Als je dus ’s morgens niet naar de begrafenis van je oma gaat. ’s Avonds geen brasserietje doet op de Markt. En de luiers van je baby dumpt op de berm achter het station.Ronse is leuk en niet leuk tegelijk. Het Ronse van Vlaanderen Vakantieland is niet het Ronse van de roofvogels. Een televisiecamera is geen bewakingscamera. En De Linde is geen hip Vakantiehuis. Ronse is heerlijk en Ronse is harde realiteit. Alles wat over Ronse gezegd wordt, is waar.

Maar de eerste politicus die op de sociale media nog komt opscheppen met RONSE STERK MERK! die krijgt een glas bubbels met legionella pneumofila, een Kaboes vol geplette blikjes Derby, een zak zwerfvuil van aan de Scheldekouter, een kistje scherven van naast de glascontainer en een mand Lekkere Streekluiers van aan het station.

04 mei 2015

STUDIO RONSE

GOING BACK
TO THE ROOTS:
WITTENTAK