19 december 2016

ONVOORSPELBAAR

BLAUWE MAANDAGEN
DE PUTTER VULLER VAN RONSE
Vanavond neemt Tom Deputter de travaux publiques over van Rudi Boudringhien. Dat was de deal tussen wijlen de Liberale Unie en de Open VLD, na Alexander De Croo's reunie.

Behalve het vullen van vele valkuilen, van in de Aatstraat tot boven de Kruissens , wacht de nieuwe schepen van openbare werken de klus de liberalen terug te zetten op hun wisselstek voor de Ronsese macht. Met wie weet als kers op de taart een Quickie voor Puttie.

Advocaat-Avocat Tom Deputter onderschrijft de volwaardig Vlaamse identiteit van Ronse middels de navenante brief daaromtrent van burgemeester Luc Dupont aan toenmalig premier Leterme.

Tom Deputter is de oudste zoon van Oostendse juristen die hun geluk kwamen zoeken en ook tijdelijk vonden in Ronse en dat geluk na gedane zaken prompt weer meenamen naar de stad van Ensor.

Alwaar ze in het voetspoor van Ephrem Delmotte, wijlen de président-fondateur des Bonmoss nu mateloos genieten van de strandgenoegens, eer de dijken breken. Tom en zijn jongere broers Bruno en Frédéric zijn zelf in deze onwaarschijnlijk mooie Vlaamse Ardennen blijven hangen aan de schoonheid van hun geliefden en die van Ronse.

Tom vestigde zich als advocaat in het statige ouderlijke herenhuis, annex kantoor van zijn mama meester Marie-Hélène Vanhonsebrouck rechtover het college waar hij zijn eerste korte broeken sleet.

Zijn keuze voor de liberale partij is noch opportunisme noch toeval. Mama Marie-Hélène leerde immers de knepen van het vak bij de Gentse staatsman Willy De Clercq, politieke peetvader van Guy Verhofstadt, vader van Yannick, grootvader van de blauwe troef voor de Gentse sjerp Matthias.

Tom Deputter wacht hier nu als Ronsese liberale kopman voor 2018 vanuit zijn electoraal minimum minimorum (hij kreeg net geen 400 kiezers achter zijn naam) de opdracht het Ronsese liberale puin te ruimen.Na de glorieuze generatie van wijlen de blauwe senator Emile Cuvelier, na het systematisch opportunistisch squatten van het Ronsese Franstalige serviceclubpubliek (of wat er van rest) door Herman De Croo, na de Muppetshow van het duo Dufour-Deruyver, na de (terechte en liberaal platform reddende) solotrip van Rudy Boudringhien moet Tom Deputter met de steun van Alexander De Croo de blauwe Ronsenaars weer helemaal op het spoor zetten van de toekomst voor de kinderen en de kleinkinderen van de liberale vrije gedachte.

Anders dan Frasnes-les-expats van waaruit Jean-Luc Crucke de voogd van Renaix meent te moeten uithangen door de doorsteek van Ronse aan de Leuzesteenweg af te blokken, anders dan Oudenaarde waar Marnic Demeulemeester behalve de Ronde nu ook Tavi Buuneklaaker wil inpalmen (ten zal, Marniekie) verdient Tom Deputter een eerlijke kans om mee te gaan in de nieuwe generatie Ronsese tenoren en hun beoogde meerwaarde voor Ronse.

Op de debetzijde van zijn profiel staat dan wel – voornamelijk bij de lokale Buffalo’s en de Club Brugge spionkop ter stede - zijn onvoorwaardelijke devotie (en die van zijn sigarenclub) voor de gevallen gokgoden van godbetert je gelooft het nooit: de nekken van RSC Anderlecht.

Met meesters Luc Dupont, Brigitte Vanhoutte, Abderrahim Lahlali, Koen Haelters en Tom Deputter wordt de gemeenteraad van Ronse straks nog een filiaal van de rechtbank van Oudenaarde. Kan het u verbazen fidele lezer, dat ik er als die hard Ronsenaar liever wegblijf?

ONVOORSPELBAAR.
(Alles wat je niet weten wil omtrent Ronse.)