06 februari 2018

BESTEMMING RONSE

OOK IN DE POLITIEK IS
EEN ULTIEME ELLEBOOGSTOOT
HIER NOOIT VER WEG.
Burgemeester Luc Dupont gaat voor verlenging van zijn mandaat. Prioritair zijn de ontsluiting en de afschaffing van het bijzonder taalstatuut dat een fusie in de weg staat waardoor Ronse bij een status quo 13,5 miljoen euro dreigt mis te lopen. De N-VA onder leiding van Brigitte Vanhoutte en Open VLD met kopman Tom Deputter kunnen zich hierin als bestuurspartners vinden. Weze het met eigen accenten rond de V van Vlaams (voor Brigitte Vanhoutte) en de V van Vrijheid (voor Tom Deputter). Vrijwel simultaan zetten SP.a en Groen Ronse vanuit de oppositie grote vraagtekens achter de privatisering van de zorg. Unisono pleiten ze ook samen voor een Openbaar Regionaal Zorgcentrum . Beide oppositiepartijen volgen de meerderheid niet in haar motie tegen het huidig taaltatuut dat voor hen integendeel meerwaarde betekent voor Ronse.

In hoofdzaak draaien de verkiezingen rond deze as. De CD&V slaapt, zoals dat in liedjes van Ronse luidt ‘te mieden van ’t beede’ tussen de oude en de nieuwe partner. Alles zal er van afhangen of Luc Dupont aan zet blijft. En dan nog. Zoals Ronsenaars maar al te goed weten van de vorige verkiezingen, is in de eindspurt om de macht ook in de politiek een of andere ultieme elleboogstoot hier nooit ver weg.

In de inmiddels politiek geneutraliseerde Volksbond organiseert Rondom donderdagavond alvast het eerste verkiezingsdebat onder leiding van moderator Jeroen Reygaert van de VRT. Jeroen is net terug van Parijs alwaar het water hem tot de lippen steeg. Net zoals dat het geval is bij de Ronsese kiezers die de stad in het mooiste dal van de Ronde van Vlaanderen eindelijk uit de dip van foute cijfers willen.

Debat Rondom: Donderdag 8 februari. 20u Volksbond. Gratis entree. Met rioolliedjes van de Ronsese groep Lamaar.

'Bestemming Ronse'. Onafhankelijk verkiezingsdagboek.